Skip to content

Fopspanning

Het lange interview van Wilfried de Jong met koning Willem-Alexander werd geprezen door zowel recensenten als BN’ers en bekeken door 4,3 miljoen onderdanen. De opzet was een persoonlijk gesprek te voeren, waarbij het koningschap zoveel mogelijk buiten beeld zou blijven. Ewout Jansen en Kasper C. Jansen vinden dat het een stuk persoonlijker had gekund. En wordt het trouwens niet eens tijd om het wezen van het koningschap wél in beeld te brengen?

RECTIFICATIE: ‘Pubertijd’ is wél correct Nederlands.

(VPRO.nl publiceert iedere laatste woensdag van de maand een nieuwe aflevering van De snijtafel. Een week later verschijnt de aflevering ook op het gebruikelijke kanaal.)

Bronnen: Willem-Alexander 50 (NOS en RTL, 2017); Paywall van RTL; Het hele gesprek met koning Willem-Alexander; Pauw, Janine Abbring en Wilfried de Jong kanshebbers Sonja Barend Award; Tv-recensie: het was gewoon een prima, relaxed gesprek met de koning (Julien Althuisius); Een koning die geen tv mocht kijken (Hans Beerekamp); ‘Beste interview met de koning ooit’, BN’ers lovend over interview Wilfried; Kijkers zwaar onder de indruk van interview met koning Willem-Alexander; Interview Willem-Alexander: dit moet je gezien hebben; Koning openhartig en geëmotioneerd over Friso, MH17 en gezinsleven; Hoe kwam het gesprek met de koning tot stand?; Bekende Nederlanders lyrisch over koningsinterview; Wilfried de Jong bij Sonja op Zondag op 18 februari 1990; Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden van 24 augustus 1815; Juliana en de Vier van Breda (Jaco Alberts); King Charles III (BBC, 2017).