Skip to content

Kanker diem

Komt een vrouw bij de dokter, de verfilming door Reinout Oerlemans van Kluuns gelijknamige roman, was ondanks wisselvallige recensies een groot commercieel succes met meer dan een miljoen bioscoopbezoekers. Het melodrama met Carice van Houten en Barry Atsma (die een Gouden Kalf won voor zijn rol) wordt nog steeds jaarlijks op televisie uitgezonden. Kasper C. Jansen nodigde filmwetenschapper Joris van Laarhoven uit voor een kritische kijkbeurt in De snijtafel. Uiteindelijk deelden ze een hoop complimenten uit. Aan andere films.

(VPRO.nl publiceert iedere laatste woensdag van de maand een nieuwe aflevering van De snijtafel. Een week later verschijnt de aflevering ook op het gebruikelijke kanaal.)

Bronnen: Komt een vrouw bij de dokter (Kaap Holland Film, 2009); The Tree of Life (Cottonwood Pictures, 2011); Blue Velvet (De Laurentiis Entertainment Group, 1986); The Wolf of Wall Street (Red Granite Pictures, 2013); Komt een vrouw bij de dokter op IMDb; All That Heaven Allows (Universal International Pictures, 1955); Bigger Than Life (Twentieth Century Fox Film Corporation, 1956).