Skip to content

Hoofddoeken

Het is natuurlijk niet de bedoeling. Het hoort niet. Maar ik vind hoofddoeken sexy, vooral in het openbaar vervoer. Als ik naast een moslima zit in de bus, is het net of ze al bij me in bed ligt, ’s winters, met de deken strak om zich heen geslagen, zodat alleen die zachte zwarte bakkebaardjes eronderuit komen. Ik wil erbij kruipen, in die doek. Vies hè? Ik hou van een meisje waaraan nog iets uit te pakken valt.

Het is in de islamitische cultuur, als ik het goed begrepen heb, de taak van de vrouw alleen lustopwekkend te zijn voor haar echtgenoot. Anders mag ze gestenigd worden, of op zijn minst verkracht. Misschien breng ik de meisjes wel in gevaar door dit op te schrijven. Of nog erger: misschien gaan ze na deze bekentenis nieuwe, verschrikkelijke manieren verzinnen om mijn lust te temperen!

Ach, het is goed. Laat de moslims maar eens proberen elke week een stukje te schrijven zonder dat daar ooit iets vies tussen zit. Ik durf te wedden dat zij dat ook niet kunnen. En mochten de meisjes massaal overstappen op de niqab, dan is er nog niks aan de hand. Want als ik tegenover een vrouw met een niqab sta, die in een bushokje zit, is het net of ik voor de deur van haar flatje sta en dat zij dan stiekem door de brievenbus naar mijn kruis kijkt.