Skip to content

Hitler

Beste lezer, de afgelopen drie weken waren een onaangekondigde vakantie om eens te kijken wie mijn echte lezers zijn, die blijven komen, als het niet is om op de hoogte te blijven dán maar om te herlezen. Het zijn er niet zo veel.

Over tot de orde van de dag: terreur in Scandinavië! Dit schrijft Nu.nl over de verdachte van de aanslagen in Noorwegen:

De jeugdbeweging van de sociaaldemocratische premier noemt hij ‘Stoltenberg-Jeugd’, zinspelend op de ‘Hitler-Jeugd’ van de Duitse oud-dictator.

Het nieuwe gezicht van extreemrechts: Hitler, dat zijn de anderen. Zie je hoe je met de letters van ‘Hitler’ bijna het woord ‘elite’ kan maken? 

Zo, dus de niet-aflatende strijd tegen Adolf Hitler heeft vrijdag weer tientallen slachtoffers geëist. We hebben het er maar druk mee, voorkomen dat de Führer weer de macht grijpt. Uit welke hoek zal het nazisme morgen op ons af komen? De moslims, de linkse elite, de populisten of toch de christenen? In zijn huidige definitie is het zo vaag dat het zich overal kan verschuilen.