Skip to content

#3 Verlengde luistereditie – Thierry Baudet op zijn partijcongres (#46)

Dit is een verlengde luistereditie van een populaire en nog steeds relevante aflevering uit september 2017. Kasper C. Jansen besprak destijds met Joris van Laarhoven een toespraak van de politicus Thierry Baudet, die eerder dat jaar met zijn partij Forum voor Democratie twee zetels had bemachtigd in de Tweede Kamer.

Zijn inhoud en retoriek zijn niet veranderd sinds de in De snijtafel bekritiseerde toespraak, of in ieder geval niet veranderd ten goede. Wel zijn er sinds de aflevering verschillende incidenten geweest die zijn manier van politiek bedrijven hebben onderstreept.

Deze ontwikkelingen, die Joris’ en Kaspers zorgen stuk voor stuk hebben bevestigd of vergroot, in combinatie met de frequentie waarmee Thierry Baudet de aandacht van de massamedia blijft opeisen en, niet in de laatste plaats, de vervijfvoudiging van Forum voor Democratie in de Tweede-Kamer-peilingen, maken dat Kasper als eerste deze aflevering heeft uitgekozen om te verlengen met destijds weggeknipt materiaal en als podcast te publiceren.

(Toekomstige verlengde luisteredities zullen alleen te beluisteren zijn door donateurs van De snijtafel.)