Skip to content

Hij wilt

Sinds wanneer zegt iedereen eigenlijk ‘hij wilt’? Ik geloof dat ik het voor het eerst hoorde in 2007. De dader was mijn toenmalige vriendinnetje. Ik dacht dat het iets Antilliaans was.

Intussen is de fout doorgedrongen tot diep in onze joods-christelijk-humanistische cultuur. Misschien wordt het tijd dat er een Partij voor de Taal komt, die dit gaat aanpakken. Hier een idee van het verkiezingsprogramma:

  • Stopwoordentaks. Voor iedere ‘zeg maar’ een boete van honderd euro. Na drie boetes vervalt de vrijheid van meningsuiting. (Three strikes, you’re out.)
  • Woorden los? Jij vast! Voor het los opschrijven van woorden die aan elkaar horen, zoals racefiets en schoenlepel, draai je vanaf nu gewoon de bak in. Voor elk los woord een dag vast.
  • Engelse werkwoorden zijn makkelijker? Dan ga je toch naar Engeland! Veelplegers van d/t-fouten sturen we in een lekke schuit (’t Kofschip) het Kanaal over. De wint staat meestal verkeert, dus als je nog nooit geroeit hebt, is de kans klein dat je het overleefd.

En vooral: 10.000 cyberagenten die dag en nacht websites, e-mails, tweets en Facebookberichten controleren en overtredingen bestraffen.

RECTIFICATIE
De schrijver distantieert zich volledig van zijn radicale en hypocriete uitlatingen na een flagrante d/t-fout in een e-mail naar ál zijn contactpersonen, vandaag verzonden. Zo zie je maar, niemand is perfect. Zelfs hij niet. Een wijze les. We sluiten niet uit dat hij de fout opzettelijk maakte, om de publieke adoratie van zijn persoon ietwat te temperen.

5 commentaren