Skip to content

GeenStijl

Als het aan de lokale VVD-fractie ligt, moeten er de komende vier jaar geen allochtonen meer worden toegelaten in Den Haag. Volgens de partij leggen allochtonen een te grote druk op de sociale voorzieningen, wat erg veel geld kost. Zo zijn er in de wijken waar veel allochtonen wonen, veel werklozen. (…) Volgens de Haagse VVD holt het leefklimaat in de stad achteruit door de continue aanwas van allochtonen. Zonder tijdelijke stop is het ‘dweilen met de kraan open’, vindt de liberale partij.

Bron: EditieNL.nl

Bovenstaand artikeltje had ik voor de grap in mijn schoolschrift kunnen pennen toen ik tien was. (Ik stak graag de draak met taalopdrachten.) Nu is het een officieel standpunt van de grootste politieke partij van Nederland. Let op het woord ‘aanwas’, dat beelden oproept van brandnetels die uit de grond schieten en noordwaarts trekkende muizenkolonies. We zijn duidelijk met regionale politiek bezig, hier. Waar de allochtonen (nauwer omschrijven is niet nodig) vandaan komen of heen moeten, doet er niet toe, zo lang ze maar uit Den Haag wegblijven. Ik moet zeggen, ze komen ook wel akelig dicht bij de regering.

Ander nieuws: Dominique Weesie, oprichter van GeenStijl, is uitgeroepen tot blogger van het decennium, ten koste van onder anderen Wim de Bie. GeenStijl heb ik altijd vervelend gevonden, zonder goed te weten waarom. Ze zijn toch kritisch, net als ik? Fijn dus, dat Weesie het hier even voor me uitlegt:

GeenStijl is doordacht. Men denkt dat er getwiste vrijbuiters achter zitten, en dat willen we zo houden, maar we zijn heel normale jongens allemaal. In- en in-conservatief.

Dominique Weesie in een interview met De Pers, 13 oktober 2007.

‘In- en in-conservatief,’ sprak hij geruststellend. Maak u geen zorgen. In Nederland zijn ook de getwiste vrijbuiters in- en in-conservatief. Iedereen is hier in- en in-conservatief, tot de liberale partij aan toe. Anders was die natuurlijk ook nooit de grootste geworden.

[Hier volgt een grap.] Allochtonen, jullie zijn onze laatste hoop. Ruk op naar Den Haag en neem geen gevangenen. [Einde grap.]

Eén commentaar