Skip to content

Mislukmomenten

Tv-programma bijt musicus.

Fragmenten: Man bijt hond (NCRV), 13-23 december 2013; De Wereld Draait Door (VARA-BNN), 6 januari 2014; The Panorama Paper (Harry Merry & The Must), 2008.

8 commentaren

 1. Kees schreef:

  Bemoedigend om te zien dat jullie je blijven inzetten voor de kunsten en ageren tegen zij die pretenderen dat te doen.

  donderdag 29 mei 2014, om 18:31 | Permalink
 2. Steven schreef:

  De DWDD reeks had een toevalstreffer kunnen zijn.
  De nieuwe aflevering gaat grotendeels over een minder bekeken serie, maar lijkt mij niet minder scherp, en ook niet minder relevant, en ook niet minder pijnlijk voor mezelf als ‘kritische’ kijker.

  vrijdag 30 mei 2014, om 14:20 | Permalink
 3. angelo schreef:

  Ik vind dit een van de mindere afleveringen van ‘De Snijtafel’. Er wordt te veel vanuit de inleidende tekst uitgegaan; als deze als ‘onwaar’ kan worden beschouwd, heeft dit gevolg voor bijna alle kritische punten. De verwachting dat het programma ‘man bijt hond’ de alternatieve top 2000 zal tonen is op zich al een punt van discussie. Dat DWDD hier fragmenten van gebruikt zegt meer over het ‘knip en plak’-gehalte van DWDD, dan over het programma ‘Man bijt hond’. Maar dat is natuurlijk mijn mening.

  vrijdag 30 mei 2014, om 19:37 | Permalink
 4. kadze schreef:

  Ik heb een klein beetje bekeken, er wordt teveel geknipt. Jongens jullie kunnen veel beter!

  zondag 1 juni 2014, om 02:38 | Permalink
 5. sleng schreef:

  Het lijkt me moeilijk om na het hoogtepunt van 28 april weer kwaliteit af te leveren, maar dat maken jullie ruimschoots waar met deze zeer scherpe beschouwing!

  Ik vind het ook mooi om te zien dat jullie weer mensen in bescherming nemen (net als dwdw kunstenaar). Voelt goed.

  donderdag 5 juni 2014, om 02:06 | Permalink
 6. Man schreef:

  Bedankt voor jullie mooie analyses! Ik zou het heel leuk vinden als jullie eens een stukje pakken wat jullie nou wel echt goed vinden en dan ook haarscherp uitleggen waarom het zo goed is! Want andersom kunnen jullie ook tot de mooiste complimenten komen hiermee. Toch?

  zondag 8 juni 2014, om 00:46 | Permalink
 7. Jeroen schreef:

  Wat jullie op het begin zeggen, dat jullie bevooroordeeld zijn, zit het dichtste bij de roos denk ik zo. Insinuaties richting mbh worden wel erg voorbarig gemaakt.

  maandag 16 juni 2014, om 01:09 | Permalink
 8. W.C.J.M. Dankers schreef:

  Wederom weer een goede analyse door de snijtafel. Iets minder sterk dan die van DWDD, maar dat hindert niet. De snijtafel is en blijft een uniek en zeer prijsenswaardig programma, dat ons confronteert met de huidige leegte in en platvloersheid van de maatschappij.

  Wat betreft mbh, dit heb ik altijd een minder programma gevonden, dat als enig doel heeft om andere mensen belachelijk te maken. Het enige wat je Harry Merry kunt verwijten is dat hij meewerkt aan dit programma, maar hij kon natuurlijk ook niet weten dat mbh hem zo te kakken zou zetten. Wat de snijtafel al opmerkt, het is heel gebruikelijk dat presentatoren make-up op doen en dat muzikanten weed gebruiken, wat andere mensen daar ook van mogen vinden. Ik zou nog meer willen schrijven, maar de bijdrage van blog.sarnix geeft precies weer hoe ik er over denk en zij kunnen het beter verwoorden dan ik.

  vrijdag 27 juni 2014, om 19:01 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. Harry Merry & Anti-Oedipus – Sarnix.Blog on maandag 9 juni 2014, om 16:05

  […] N.a.v. een aflevering van de Snijtafel voor een verdere rehabilitatie van Harry Merry en een gedeelde kritische houding […]