Skip to content

Eva Jinek kijkt naar Tel Sell

Eva Jinek kijkt vaak naar Tel Sell, vertelde ze in de VARA-gids. Ze vindt die zender fascinerend. Het voortbestaan ervan bewijst namelijk dat er mensen zijn die de aangeprezen producten écht bestellen. Jezus, wie zijn die sukkels?

Wat ík pas fascinerend vind is dat een hoogopgeleide journalist als Jinek haar beperkte vrije tijd doorbrengt met slechte propaganda voor producten die ze niet eens koopt. Als zelfs Jinek, zich constant bewust van de veel betere propaganda (DWDD) die ze ondertussen misloopt, uren naar Tel Sell kan kijken zonder zich te vervelen of te ergeren, dan is het toch niet zo gek dat minder verfijnde mensen het niet bij kijken laten?

Eva Jinek is een ontwikkelde vrouw. Zij gaat natuurlijk niets bestellen bij Tel Sell. Zij bestelt bij Marlies Dekkers en Wedgwood. Naar Tel Sell kijkt ze alleen om te zien hoe slecht de pratende mannequins vandáág weer zijn nagesynchroniseerd en hoe misleidend de kortingsacties nú weer zijn geformuleerd. Fascinerend. Dan kust ze Bram Moszkowicz gedag en rijdt in haar Audi naar Hilversum om het NOS Journaal te presenteren, een kwaliteitsprogramma voor slimme mensen, die zich alleen door slimme leugens laten bedriegen.

4 commentaren

 1. Fokje schreef:

  ” het NOS Journaal te presenteren, een kwaliteitsprogramma voor slimme mensen..”
  Dat is een grapje zeker? De teksten van het NOS Journaal zijn geschreven met de bedoeling dat Mavo-“gediplomeerden” het kunnen begrijpen.
  Verder is er natuurlijk helemaal niets mis met Tell Sell. Meen je nou werkelijk dat hoogopgeleide mensen alleen maar verheffende dingen zouden moeten doen?
  http://guurcartoons.blogspot.com/2010/01/onduidelijk.html

  zondag 1 mei 2011, om 16:36 | Permalink
 2. Joris schreef:

  Ik denk dat het inderdaad een grapje is. En ik denk niet dat hij werkelijk meent wat jij vermoedt dat hij werkelijk meent.

  zondag 1 mei 2011, om 18:57 | Permalink
 3. Kasper schreef:

  @Fokje:
  Bedankt voor je reactie en de kans me beter uit te drukken.
  Met ‘slimme mensen’ bedoel ik de mensen die zichzelf slim vinden. Daar zitten een hele hoop mavo-gediplomeerden bij, maar ook Eva Jinek. Zij kijken naar hetzelfde Tel Sell als de ‘domme mensen’, maar dan zonder het serieus te nemen. Ze kijken ernaar om het uit te lachen en om de mensen uit te lachen die ervan genieten. Dat dit niet verheffend is, lijkt me zacht uitgedrukt. Ondertussen zijn deze ‘slimme mensen’ onder de indruk van De Wereld Draait Door, dat zijn oppervlakkigheid en partijdigheid net wat leuker brengt dan Tel Sell.

  zondag 1 mei 2011, om 19:09 | Permalink
 4. Papadopulos schreef:

  Wie niets anders meer weet om de tijd door te brengen dan naar Tell Sell te kijken verveelt zich echt!!

  woensdag 4 mei 2011, om 19:10 | Permalink